Σχετικά

ΠολεμικόΜουσείο

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών δια βίου μάθησης, δεδομένου ότι βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των διδασκόντων και των άλλων ομιλητών καθώς επίσης και στην εθελοντική προσέλευση των σπουδαστών.

geetha_812937382Τελεί υπό την διοικητική και οργανωτική αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και έχει έδρα το Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα. Η επιστημονική και εν γένει εκπαιδευτική λειτουργία και δραστηριότητες του Ινστιτούτου τελούν υπό την εποπτεία του επιστημονικού διευθυντή, του αναπληρωτή του, και των επιστημονικών συνεργατών του προγράμματος. Ο επιστημονικός διευθυντής και ο αναπληρωτής του ορίζονται από το ΓΕΕΘΑ και επιλέγουν τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου.

εδ_σα

Aπευθύνεται σε επιλεγμένους Ανώτερους Αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στο ανάλογο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Από τον Οκτώβριο του 2018, ξεκίνησε η λειτουργία και Τμήματος  Ανθυπασπιστών – Υπαξιωματικών.

right tarhet

Οι σχόχοι του Ι.Δ.Ε., όπως αυτοί προσδιορίζονται στο καταστατικό λειτουργίας του, περιλαμβάνουν:

  • Την ταχεία αναβάθμιση των θεμελιωδών γνώσεων των στελεχών σε θέματα της τρέχουσας διεθνούς πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.
  • Τον  εμπλουτισμό της κριτικής τους σκέψης μέσα από την άμεση συμμετοχή τους στην διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

1Για την επίτευξη των στόχων του, το ΙΔΕ έχει αναπτύξει συνεργασία με το «Ίδρυμα Διεθνών μελετών καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Αναστασίας Σαμαρά Κρίσπη» το οποίο μετέχει με εισηγητές του σε Εκπαιδευτικές Διαλέξεις – Παραδόσεις, σε θέματα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων, Διπλωματικής Ιστορίας και  Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Αρέσει σε %d bloggers: